WK armband strijkkralen/bracelet of perler/hama beads

Gisteren heb ik jullie laten zien hoe je met strijkkralen een armband kan maken. Vandaag heb weer een tutorial voor jullie. Deze keer maken we een WK armband.


Wat heb je nodig?
Strijkkralen in de kleuren oranje, rood, wit en blauw. Een schaar, een naald en een lang stuk elastisch draad. Ik wikkel het draad 9 keer rond mijn hand voor de juiste lengte.
De manier van rijgen is hetzelfde als de regenboog armband van gisteren. Alleen het patroon van vandaag verschilt en vraagt wat aandacht. Begin weer met een stopkraal. Deze kraal zorgt ervoor dat de eerste rij kralen er niet af vallen. Op de foto is de zwarte kraal de stopkraal, bevestig deze met een enkele knoop. 


Rijg vervolgens een blauwe, een witte en twee oranje kralen. In het patroon beginnen we dus linksonder.
Nu gaan we beginnen met de tweede rij. Rijg een rode kraal op je draad en haal je naald door de tweede oranje kraal. Rijg een oranje kraal op je draad een haal je naald door de blauwe kraal. Dit is het eerste deel van de tweede rij. Om de rij af te maken moeten er nog twee kralen geplaatst worden. 
Rijg een oranje kraal op je draad en haal je naald door de eerste oranje kraal. Rijg een witte kraal op je draad en haal je naald door de rode kraal bovenin. Hiermee is de tweede rij klaar. Je hebt nu een van linksboven tot rechtsonder een oranje diagonaal.
Start met de derde rij. Rijg een blauwe kraal op je draad en haal je naald door de witte kraal. Rijg een oranje kraal op je draad en haal de naald door de onderste oranje kraal. Terug naar boven om de rij af te maken. Rijg een rode kraal op je draad en haal je naald door de eerste oranje kraal. Rijg een oranje kraal op je draad en haal je naald door de blauwe kraal bovenin. Je ziet nu een oranje V ontstaan.
 
Let er op dat je stopkraal linksonder blijft. Wanneer er een rij klaar is eindig je altijd rechtsboven. De vierde rij ga ik nog uitleggen. Hierna zal ik alleen nog foto's plaatsen omdat dan het patroon dat herhaald moet worden zichtbaar wordt. Voor de vierde rij begin je met het rijgen van een oranje kraal. Je naald gaat door de eerste oranje kraal. Rijg een witte kraal op je draad en haal je naald door de rode kraal beneden. Weer naar boven om de rij af te maken. Rijg een blauwe kraal op je draad en haal je naald door de witte kraal. Rijg een oranje kraal op je draad en haal je naald door de oranje kraal bovenin. De vierde rij is nu klaar.
 
Het patroon is compleet met 6 rijen. Dit patroon blijf je herhalen tot je tevreden bent. Mijn armband is 36 rijen lang geworden. (6 keer het patroon)

Nu moet de armband gesloten worden. Wanneer je het patroon hebt herhaald, past de armband in elkaar als een puzzelstukje. Hoe je de armband mooi kan sluiten lees je in het artikel van gisteren. (klik hier)
Nu is je armband klaar! 

Veel plezier met het maken van deze armband!

Reacties

Populaire posts van deze blog