Portemonneetje haken

Even iets anders dan Mochila haken...

Via www.aliexpress.com kocht ik voor mijn moeder veel verschillende portemonnee beugeltjes. In eerste instantie was ik niet van plan zelf hier nog mee aan de slag te gaan. Nu ze de beugeltjes ook bij de Action verkopen (€0,99!) besloot ik om mij er ook een keer aan te wagen.

Ik heb het patroon zo simpel mogelijk gehouden. Ik haakte met haaknaald nummer 2.

Toeren niet sluiten maar door haken in spiraal.
Toer 1: Magische ring, 8v
Toer 2: 16v
Toer 3: 24v
Toer 4: 32v
Toer 5: 40v
Toer 6: 48v
Toer 7: 56v
Toer 8: 64v
Toer 9: 72v
Toer 10: 72v
Toer 11: alleen in de achterste lussen, 72v.
Na toer 11 vond ik mijn bodem mooi passen bij de beugel. Mocht je beugel groter/kleiner zijn, maak dan meer of minder toeren.


Toer 12 tot ...: 72v. Stop wanneer je de gewenste hoogte hebt bereikt.

Naai eerste een kan van de beugels vast. Tel hoeveel steken je nog over hebt en hoeveel steken je nodig hebt om de beugel vast te zetten. Ik hield 14 steken 'over'. Bij het scharnier van het beugeltje sloeg ik aan beide kanten 7 steken over.Door het verloopgaren vond ik dit simpele patroon erg leuk geworden. Op mijn Pinterestbord heb ik veel verschillende patronen verzameld om portemonneetjes te haken. Neem gerust een kijkje.

Veel haakplezier gewenst!

Reacties

 1. Ziet er heel leuk uit, en wat handig dat je je inspiratie met ons deelt op Pinterest, ga dadelijk eens kijken!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg leuk! Ik ben al 4 x bij de action geweest maar hier altijd uitverkocht :(
  Ik vond je blog trouwens door de facebookgroep waar ik onder mijn eigen naam gister lid ben geworden. Prachtig blog heb je!
  Groetjes, Wendy
  Wendy's Mhaaksels

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goedemorgen....Wat is tie leuk!!Kan ik ook met een grotere haaknaald haken?Of past het dan niet meer?
  Bedankt alvast.
  Groetjes Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kun je duidelijk uitleggen hoe je precies de sluiting hebt vast gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kan ji mij aub uitlegge tussen hoeveel stokkjes met moet meerderen dank u

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe maak je de sluiting vast ? Bij mij lukt dit niet ... als de beugel vastgenaaid is, draait de portemonnee helemaal verkeerd. Ik heb hem al eens van binnen naar buiten en van buiten naar binnen genaaid ....

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Mochila Bag - Circus