Haakwerk stijven

Sommige werkjes hebben net wat meer stevigheid nodig. Ik doe dit door ze te stijven met suikerwater.

In een grote schaal doe ik suiker en water naar de verhouding 1:1. Zorg ervoor dat de suiker helemaal opgelost is.

Het werkje dat ik wil stijven dompel ik hierin onder. 


Goed uitknijpen hierna. Het werk en je handen voelen hierna iets plakkerig.Vervolgens ga je het opspannen. Ik heb hiervoor een speciaal bord gemaakt. Het werkje span je op in de vorm dat het moet krijgen.


3D werkjes vergen een andere aanpak. Mijn kroontjes heb ik over de onderkant van een vaas heen gelegd. Op deze manier stijven de werkjes ook in het model dat ik ze wil hebben.Het werk laat je zo'n 24 uur goed drogen. Het plakkerige van het suiker verdwijnt compleet. Er zijn veel verschillende manieren waarop je haakwerk kan stijven. Deze manier is voor mij goed te doen. Ik heb een overgevoelige huid dus werk ik liever niet met stijfsel producten.

Succes!

Reacties

  1. Hallo, ik vroeg me af of het kroontje weer plakkerig wordt als het in contact komt met vocht. Bijvoorbeeld regen of zweet.
    Bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog